Време е да издигнете вашата тренировка за рамена на съвсем ново физическо ниво – ЕСТЕСТВЕНОТО ниво. Тези пет упражнения са достойни за вашето време прекарано във фитнесът.

Има много спорове в интернет, когато стани въпрос за какво е "най-доброто упражнение за X, Y или Z." Ако вие движете / използвате раменете си по естествен начин и изборете предизвикателна тежест, то тогава раменете ви ще растат. Хората се объркват от това, което имаме предвид под „естествено ниво”

Ако се замислите, през един нормален ден ние "естествено" правим повече избутване с някакъв предмет или тежест, отколкото да разтваряме встрани или напред ръцете. Така че имайки това в предвид, кое е по-естествено: раменна преса с неутрален хват  или разгъване напред за предно рамо?

Надяваме се, че казахте раменни преси.

Повечете контузии и наранявания в залата идват от момчета, които правят разтваряния с дъмбели встрани и напред с прекалено големи тежести. Те взимат тежки гири и размахвайки ръце, мислейки, че ще направят големи рамена Това е мястото, където стават контузиите.

Реално, разтварянета на рамото не е проблем, а теглото и формата на изпълнение която те използват. Така че нека просто да ги извадим напълно от нашата програма и да се съсредоточим само върху движенията, които ще ви дадате по-силни, по-мощни рамене.

Топ 5 Упражнения за изграждане на рамена

# 1 – Раменна преса с дъмбели в седнало положение

Тук специфичното е, че се използва неутрален хват вместо обикновеният хват при 90 градусов наклон на лактите. За да използваме неутрален хват завъртете леко в китките, така че те да сочат към тялото, а не напред. Използвайте подходящо тегло, за да не предизвикате травми

Използването на гири ще ви даде малко повече контрол над ъгъла и подчертава стреса върху върху рамото. Раменните преси с лост са страхотни, но те не са на първо място в списъка ни, когато става въпрос за преси.

# 2 – Раменна преса с лост вариации

Преси с лост. Следващото най-добро упражнение за маса на рамената Независимо дали сте в седнало или изправено положение, тези вариации са много ефективни.

Повечето пейки ви позволяват да настройвате на един клик разстояние от това да бъде право нагоре и надолу. Това е мястото, където трябва да използваме 90% от времето. Пейката не трябва да е напълно изправена, а да е на един клик от това положение. По този начин се постига най-добро натоварване на рамената.

# 3 – Раменни военни преси

Не само че натоварва добре рамената, но също натоварва и средната част на тялото ви - особено при работа с големи тежести.

Вие трябва да сте сигурни, че държите корема стегнат когато правите военни преси.

Винаги препоръчваме да не използвате колан за кръст през 85-90% от времето, но когато стане дума за поставяне на нови лични рекорди, по-добре защитете долната част на кръста като си сложите колан. Ние всички плащаме по-късно за действията, които правим сега.

# 4 – Опори от стойка на ръце

Стойка на ръце и лицеви опори. Най-доброто упражнение със собствено тегло за изграждане на силни рамене. Проблем с това упражнение е, че хората са склонни да наранят себе си, докато се опитват да влязат в позиция.

Можете да започнете от кутия с краката вдигнати върху нея и ръцете на земята и с течение на времето, вдигате краката си по-високо и по-високо, докато накрая те са успоредно на стената.

# 5 – Заздравяване на рамената

Понякога нещата не опират само до размера на раменете, а по-скоро до тяхното представяне при нивото на издръжливост. Във ваш интерес е да започнете да повишавате раменната издръжливост чрез лазене,висене на ръце или ходене на ръце.

Лазенето изгражда цялостната структура, стабилност и здравина на рамената. Всичко, което поставя последователно и постоянно натоварване  на раменете, помага за изграждане на издръжливост, както и сила в цялото рамо.

Бъдете сигурни, че използвате горните упражнения колкото се може по- често, колкото можете. Те са чудесен ход за завършване на денят за рамо!

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: