Всички ние сме били там, все някога, неопитни и за пръв път във фитнеса. Вие сте нервни и несигурни в това, какво трябва да правите. Ето 6 неща, които определено не трябва да правите.

Резюме на статията:

- Всеки е бил новак във фитнеса в един момент или друг, така че не сте сами.

- Разбирането на това какво да не правите е толкова важно, колкото да разберете, какво трябва да правите.

- Ако искате да направите печалби във залата, избегнете тези грешки.

6 грешки, които всеки новак трябва да избягва

Всички ние сме били там по едно или друго време, независимо дали сте млад или просто неопитни във фитнеса и се присъединявате към фитнес залата за първи път. Вие сте нервен и несигурен какво трябва да правите. Това не е нищо ново и е нормално за вас да се чувствате по този начин.

Знаейки какво да не правим също е от решаващо значение

Има изобилие от статии, създадени да помагат на начинаещите да разберат какво трябва да правят в залата, за да станат изчистени, по-силни и по-мускулести. Нашата цел е да се обхване това, което не трябва да правите, докато тренирате. Избягването на грешките е от решаващо значение, също както това да знаете какво трябва да правите.

1. Не тренирайте без треньор

Може би си мислите, това е очевидно. Много пъти се е случвало и жертвата да се контузи и завършва с отказване от вдигането на тежести завинаги. Налице е правилен и грешен начин за всяко упражнение и не ще научите правилния начин, без някой да ви покаже. Това е толкова просто. Независимо на колко списания сте прочели или колко видеоклипове сте гледали в миналото, имайте треньор, който да ви покаже какво да правите.

2. Не се страхувайте да задавате въпроси!

От вас не се очаква да знаете всичко, което има да се знае за салона в един ден или седмица. Всеки се учи и единственият начин, който можете да научите, е да помолите някого. Трябва да попитате вашия треньор, но ако по някаква причина не може да помолите някой, който почива между сериите. На повечето хора ще отнеме минута или две, за да помогнат на един начинаещ. Ако все още се чувствате неудобно, тогава, когато се приберете вкъщи, влезте в интернет и потърсете фитнес форуми, където можете да задавате въпросите си.

3. Не се опитвайте да впечатлите големите момчета!

Знам, смущаващо е да си в стаята и следващия потенциален мистър Олимпия да е там и да натоварил всяка тежест в салона. Имате чувството, че искате да се докажете и опитвате да поставите световен рекорд. Единственият рекорд, който сте задали, е времето за реакция на местната първа помощ. Всеки е започнал от нулата. Вие също. Добре е да започнете с леки тежести, за да се уверите, че имате техниката и можете да чувствате  кои мускули се натоварват. В крайна сметка ще стигнете да вдигате тежките железа, но трябва време.

4. Не губете времето си на противоположния пол!

Нека бъдем сериозни. Всичко започваме това начинание по много причини. Една от причините е често срещана сред всички нас. Ние искаме да се харесаме на някоя красиво момиче или някое заякнало момче. Факт е обаче, въпреки че всички ние искаме да срещнем нашата бъдеща любов, има работа за вършене. Вие няма да изградите това тяло, което ще впечатлява хората, без да работите върху него. За сега, не се опитвайте да привлечете вниманието на мацето, а се съсредоточете върху тренировката.

5. Не бъдете нетърпеливи!

Не искаме да разбием егото ви, но няма да заякнете за една нощ. Това е просто факт от живота в бодибилдинга и фитнеса. Чували ли сте израза "Хубавите неща идват при онези, които чакат"? Е, това някак се прилага тук. Въпреки че трябва да се работи към постигането на целите си, ако сте търпеливи и знаете, че се постига с време ще ви предпази от разочарования и това ще ви държи мотивирани да тренирате, за да постигнете тези цели. Търпението е определено сила в тази игра.

6. Не бъдете „интензивнич пич“

Сигурен съм, че го виждате и, ако виждате, със сигурност ще го чуете. Във всеки фитнес има поне един човек, който чувства, че има нуждата да крещи след всяко повторение, сякаш животът му зависи от изпълнението му. Можете да вложите добра работа и усилия, без да сте звездата на фитнес филм на ужасите. Грухтенето и викането не е необходимо, за да направите себе си да изглеждате силен, интензивен, или "хардкор". Спестете си много на унижение и не направите това.

Заключение

Сега има някои неща, които просто не могат да бъдат научени във фитнес залата. Много познания за вдигането на тежести идва с опит, но тези шест съвети, които ви даваме ще ви помогнат да овладеете желязото и да постигнете всичките си цели в бодибилдинга.

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: