Цена: 13.00 лв.
Марка: Biotech USA
Код на продукта: Biotech Ca-Zn-Mg 100 таблетки
Наличност: В наличност
Разфасовка: 100 таблетки
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

 

Biotech Ca-Mg-Zn е лесно усвояема, балансирана хранителна добавка, осигуряваща здрави кости и тяло. Смесената формула на Ca-Mg-Zn  съдържа минералите калций, магнезий и цинк, които са жизненоважни за оптималното здравословно състояние на организма.

Калцият е елемент, който е изключително важен за човешкото здраве. Той спомага за изграждането на костите, ноктите и косата. Нормализира алкално – киселинното равновесие в организма. Калцият взема участие в процесите на растеж и делене на клетките, във всички тъкани на човешкото тяло. Елементът подпомага нормалното съсирване на кръвта, регулира сърдечния ритъм, участва в провеждането на нервните импулси. Калцият подпомага нормалното функциониране на цялата мускулна система. Освен това той има противовъзпалително и противоалергично действие. Калцият се усвоява трудно от човешкия организъм. По тази причина, състоянията на дефицит на калций са често срещани.

Магнезият е минерал, който е изключително важен, за нормалното функциониране на нервната и сърдечно – съдовата система. Този елемент взима участие в метаболизма на мазнините, въглехидратите и аминокиселините. Жизненоважен е за функциите на нервите и мускулите и за изграждането на костите и зъбите. Магнезият уравновесява и регулира действието на калция. Освен това той участва в производството и складирането на енергия, така необходима  за движението и за целия живот.Магнезият може да се възприеме като антистресов елемент. Това е така, защото той притежава свойството, да регулира реакцията на човешкия организъм ,към  различни стресови ситуации. При недостиг на магнезий се засилват безпокойството, чувствителността и нервността.

Цинкът е минерал, особено ценен за всички, които се занимават активно със спорт.Цинкът има имуностимулиращи действие и зосилва защитните сили на организма,  при борбата с острите вирусни  заболявания.Допълнителният прием на   цинк подсилват защитата и елиминират по-бързо вирусните и бактериални инфекции. Повече от половината цинк, който поемаме, се употребява от мускулите. Активно  спортуващите, както и бодибилдърите е редно   да приемат допълнителни количества цинк. Цинкът е от изключително важно значение за мъжете. Мъжкият организъм има нужда от цинк, за да произвежда тестостерон, както и други важни мъжки хормони, както и да подобри качествата на сперматозоидите. Цинкът е много важен, също така за поддържането на здравата кожа. Той помага и в лечението на псориазиса и акнето, като намалява и чупливостта на ноктите и накъсването на косъма. Цинкът е необходим за процеса на  зарастване на рани - без цинк този процес не е възможен или продължава много по-дълго.

В днешното забързано ежедневие, неправилното хранене и стреса, са се превърнали в нещо нормално и незабелязвано. Тези, и редица други фактори могат да доведат до загуба на редица, жизненоважни за организма  елементи . Ca-Mg-Zn   ще Ви достави допълнителен прием на най – необходимите минерали.

Употреба: 3 пъти на ден по 1 таблетка

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър