Публикувано от в Отслабване на 14.12.2012 .

Искате да се вталите за лятото, или пък  Ви предстои събитие, на което трябва да изглеждате добре?Не, не почвайте да гладувате, или да тичате като луди в парка. В тази статия ще Ви запознаем с 12 съвета за отслабване, които са много лесни за следване и ще Ви доведат до желаната цел.

1. Намалете приема на  въглехидрати веднага - Опитайте се да ядете само зеленчуци (без картофи), за покриване  на въглехидратните Ви нужди. Това означава -  без захар или нишесте. Зеленчуците са богати на полезни хранителни вещества, и  са с ниско съдържание на калории. Чрез намаляване на приема на въглехидрати, тялото Ви също така  ще изхвърли излишната  вода, тъй като 1 грам въглехидрати изисква 4 грама съхранена в тялото вода.

2. Яжте храни  богати на протеини  - Не всеки знае това, но...

Публикувано от в Отслабване, Тренировки на 14.12.2012 .

Какво представлява HIIT  тренировката

Високо интензивната  интервална кардио тренировка (HIIT) е предпочитана от доста от бодибилдърите  в днешни дни. Тази тренировка спомага за изгарянето на голям процент подкожна мазнина. Бодибилдърите я предпочитат, примамени  от краткото време на изпълнение и метаболитните ползи от нея, но много често злоупотребяват с това и  прекрачват границите на разумното. Запомнете, че  HIIT не е толкова просто нещо и с нея трябва да се внимава.

HIIT представлява метод на трениране, познат от много години на професионалните спортисти, но едва напоследък  започна  постепенно да се налага и сред любителите, като по-ефективно средство за топене на мазнини. Както показва и  името й, HIIT е тренировка, при която се използва редуване на...

Публикувано от в Отслабване, Тренировки на 14.12.2012 .

В тази статия ще Ви запознаем и ще дадем отговор, на някои от най – често задаваните въпроси относно храненето. Много често информацията която хората намират по този въпрос и прекалено сложна и не дава информация на основните им въпроси. Надяваме се, в тази статия да намерите отговорите на въпросите които Ви интересуват, без излишни сложни обяснения.

Какво трябва да се яде за закуска?

Напоследък се появиха доста диети, които напълно отричат закуската, но истината е, че тя наистина е най – важното хранене за деня, така че не я пропускайте. Добрата закуска ще Ви помогне да постигнете вашите цели през деня. А за това какво трябва да се яде за закуска, наистина има доста мнения. Много хора предпочитат по – високовъглехидратната закуска, която зарежда с...

Публикувано от в Мускулна маса, Тренировки на 14.12.2012 .

Какво е“ тренировка до отказ “

Съществуват различни мнения, относно ползите от  тренировката до отказ.  В тази статия ще разгледаме именно ползите и недостатъците от тази тренировка, за кои бодибилдъри е подходяща и за кои не. На първо място обаче, нека Ви запознаем с дефиницията на тренировката до отказ: Тренировката до отказ  е невъзможността да се направи още едно повторение в дадена серия, само със собствената  сила, при правилно изпълнение.

Повечето бодибилдъри знаят, че за да бъде ефективна тренировката, и да се постигне  растеж на мускулите, е необходимо да се форсират усилията за повишаване  на мускулните клетки. Това  означава, че за да се увеличава размера на мускулите, е необходимо да се създават микроскопични разкъсвания, които стимулират...

Публикувано от в Отслабване на 14.12.2012 .

Търсите добавки за отслабване, които работят най-добре за жените? Някои хранителни добавки са подкрепени от различни  научните изследвания, които доказват и подкрепят действието им, но е лесно да се заблудите, и да  закупите  продукти, които не работят. Капсаицинът, зеленият  чай, калция и  рибеното  масло, са само някои от  добавките за загуба на мазнини, които са подплатени с  някои научни доказателства.Ето списък на по-мажните  добавки за загуба на мазнини, които работят, и са повече наука, отколкото илюзия.

Кофеинът

В самото начало на приемът на  кофеин, апетитът обикновено е притъпен  и се намалява консумацията на храна. Комбинацията от повишен разход на енергия и намаляване на калорийният  прием, навежда  на мисълта, че кофеинът е най-добрата помощ...

Публикувано от в Мускулна маса, Отслабване на 14.12.2012 .

Сигурни сме, че  всички Вие сте чували за  отрицателните  последици от  консумацията  на алкохол. Въпреки че алкохола  може да има безброй отрицателни последици  върху здравето, и тази тема многократно се е дискутирала, все още има огромен брой хора, който  всяка събота и неделя се отдават на алкохолна консумация, с цел да се позабавляват добре. Има държави, където се консумира повече алкохол, и сякаш  пиенето  се е превърнало в нещо като  вкоренена  култура, отколкото право на  свободен избор.

В тази статия ще Ви запознаем с ефектите на алкохола върху организма, и как алкохолът влияе върху спортните Ви постижения

Високата  консумация на алкохол е свързана главно с проблеми на психично равнище, като може да доведе до сърдечно-съдови заболявания  и...

Публикувано от в Тренировки на 14.12.2012 .

В тази статия ще разконспирираме пет от най – известните митове  в бодиблдинга. Често бодибилдърите се придържат към разни неписани закони, за които всъщност няма конкретни доказателства. Сега ще разкрием, дали пет от тези правила наистина са истина и имат полза.

1. Трябва да се храните  шест пъти на ден

Мит: Колко пъти сте чували, уважавани и значими лица на фитнес индустрията, да  посочват важността на храненето  по шест  пъти на ден? Мотивите за това включват  необходимостта да се поддържат стабилни нива на кръвната захар,  да се осигуряват  мускулите с непрекъснат поток на хранителни  вещества, и факта, че тялото може да поеме само 30 грама протеин на хранене.

Истината: Няма доказателства, които да сочат, че храненето 6 пъти на ден е добър подход. В...

Не можете да накарате ръцете си да растат? Постигнете мускулен растеж на вашите ръце, чрез нашите съвети, включваши някои ефективни структурни тренировки, както и съвети относно храненето.

1. Зарежете тренировките на ръцете за  2 седмици

 Да, правилно чухте. Повечето хора просто не дават шанс на  ръцете си шанс да нарастват, тъй като ги тренират   постоянно. Мускулите на ръката са относително малки, така че е лесно да ги претренирате. Ако им осигурявате така необходимата почивка, Вие ще бъдете в състояние да ги тренирате усилено, по-късно.

2. Следвайте тази рутинна

 След като приключат  2те  седмици за почивка на ръцете от тренировки, може да пристъпите към следващата  си рутина. Тренирайте ръцете си  два пъти седмично в продължение на общо 6 седмици....

Показани са от 1 до 8 от общо 138 (18 страници)