Публикувано от в Хранителни добавки на 12.12.2012 .

И така…Вие сте начинаещ бодибилдър. Задавали сте въпроси, търсили сте информация, и в крайна сметка сте изработили подходящият тренировъчен план, който работи добре за Вас. Усъвършенствали сте своята техника и сте се научил да се предпазвате от претрениране. Следващата стъпка е да преразгледате вашият хранителен режим. В бодибилдинга е важна не само тренировката, но и правилното хранене. В тази статия ще Ви дадем информация, за това как трябва да се храни един начинаещ бодибилдър.

Основните хранителни вещества, които трябва да приемате

Протеини: Протеинът е най-важната съставка на всеки хранителен режим за спортисти, защото е главният фактор за изграждане на мускули и сила. Мускулната тъкан е изградена от протеини, и  ако не консумирате ...

Когато искате да отслабнете, или да започнете да тренирате за мускули, Вие със сигурност започвате да търсите информация, кое ще е най – доброто за Вас. Има много изписано и изговорено, относно грешките, които не трябва да правим когато искаме да отслабнем, или да натрупаме мускули. Понякога обаче, грешките се правят когато вярваме  100% на всичко онова което сме прочели или чули. Всъщност, в природата на всеки човек, би трябвало да е заложено съмнението. Да подлага на съмнение, всяко едно твърдение. Да не следва дословно всичко което му се каже, а да помисли, дали наистина това ще му помогне, или е просто поредния мит.

Много показателни в това отношение са хранителните добавки или някои видове храни. Много често,  рекламите и описанията на добавките,...

Публикувано от в Отслабване, Хранителни добавки на 12.12.2012 .

В тази статия ще Ви предложим някои съвети, благодарение на които Вие може значително да подобрите външния си вид. Всеки знае кое е най – доброто за него, но малко помощ отстрани никога не е излишна. Изберете онези съвети, които смятате че ще са най – ефективни за Вас, и се радвайте на красиво тяло.

1. Ако искате да отслабнете, и се чудите какъв вид тренировка ще Ви помогне, съветваме Ви да опитате с кардио тренировки. Този вид упражнение,  ще освободи бързо мастните  киселини, които  след това ще се окислят.

2. Чудесно допълнение към вашите кардио  тренировки е скачането на въже. С негова помощ, ако го изпълнявате правилно, ще  изгорите повече калории, за по-малко време, отколкото с  всяко друго упражнение.

3. Не изключвайте напълно мазнините от вашият...

Публикувано от в Тренировки, Хранителни добавки на 11.12.2012 .

В тази статия ще Ви предложим 28 съвета за красиво тяло, отнасящи се към тренировките, храненето, добавките и животът Ви като цяло.

Преди, и в началото на тренировката

1. Започнете тренировката си с няколко минути кардио, за да се повиши температурата на тялото. Топлите мускули работят по-добре.

2. Не правете статични разтягания, защото намаляват ефективността.

4. Загрейте чрез малки  повторения .Това е  добра техника, за  да се избегне умората  преди основната тренировка.

По време на тренировката

5. Поддържайте обема на тренировката  под контрол. Ако извършвате твърде много серии и повторения, интензивността ще спадне.

6. Постарайте се да прекарвате в салона не повече от час. Дългите тренировки  са свързани с намаляване на нивата на...

Преди да обсъдим спецификата на въпроса,  защо креатиновите  добавки, заедно с бета-аланиновите са толкова ефективни, нека погледнем на мускулния растеж като цяло. Мускулния растеж обикновено следва силовите постижения, дължащи се на адаптацията  на мускулите, която трябва да направят, ако Вие приемате   достатъчно калории за изграждането им.

 Значи Вие искате да бъдете  в състояние да тренирате  с повече обем, и да ползвате  по-къси периоди за почивка, което означава увеличаване на размера на извършените серии, и намаляване на продължителността на времето за почивка. Стремейки се към това,без подходящата добавка, Вие ще бъдете изнесени от  салона на носилка. Има ли някакви добавки, които могат да помогнат  за увеличаването на постиженията  във фитнес...

Публикувано от в Хранителни добавки на 10.12.2012 .

Кое помага повече за постигане на фитнес целите – храненето или суплементите

Изглежда, отговора е и двете! Има бодибилдъри, които тренират упорито и се хранят по специален хранителен режим, приемайки само чиста и здравословна храна. Тези бодибилдъри постигат своите цели, без да приемат хранителни добавки. Има и други бодибилдъри, които са готови да изпробват всеки суплемент под слънцето, и непрекъснато ги сменят, привлечени от обещанията за бърз мускулен растеж. Истината е някъде по средата!Нашите дългогодишни наблюдения, са ни довели да извода, че има фактори които са общи за всички успешни бодибилдъри. Що се отнася до постигането на фитнес целите  чрез използването на добавки, някои елементи  в диетичните  планове на успешните бодибилдъри се...

Публикувано от в Хранителни добавки на 07.12.2012 .

Суроватъчният протеин, дава по-добри резултати в окислението на мазнините, отколкото яйчния албумин

Добавете суроватъчен протеин към хранителния си режим  и отслабвайте! Наистина, това може да звучи  прекалено хубаво, за да е истина, но наистина работи. Причините за това са много. Суроватъчният протеин съдържа в състава си  левцин, който изпълнява   ключова роля в синтеза на протеини, при който процес, всъщност  се изгарят доста калории. Освен това,левцина  спомага  окислението на мастните киселини.  Суроватъчният протеин намалява чувството на глад, а увеличава чувството на ситост - проучванията показват, че този вид протеин, може  да задоволи  апетита, по-добре от някои други видове протеини. Проучванията единодушно  показват, че суроватъчният протеин...

Суроватъчният  протеин спомага за загубата на излишните телесни мазнини

Суроватъчният  протеин, под формата на хранителни  добавки, консумирани в един шейк или смесен  с други храни, е чудесен начин за намаляване на апетита и намаляване на мазнините в областта на краката и корема. Хранителните добавки със суроватъчен протеин,  са страхотни  бойци срещу излишните мазнини, тъй като  са с високо съдържание на аминокиселини с  разклонена верига (BCCA). Черният дроб  превръща аминокиселините в кръвна  захар, което не позволява да чувствате  глад, и Ви кара да се чувствате сити. Суроватъчния протеин действа като малки хапчета кръвна захар, с удължено  време на освобождаване, които предотвратяват преяждането по време , и между основните хранения.

Показани са от 1 до 8 от общо 40 (5 страници)