Ако бързото качване на мускулна маса беше лесно, всеки от Вас  щеше  бъде в страхотна форма. Но за съжаление, освен ако не взимате  хормони, или други синтетични стимуланти, трупането на мускули не може да стане светкавично бързо.Сигурно сте задавали въпроса,’’ ако правя  всичко правилно, спазвам  една добра диета и се фокусирам  върху изграждането на мускулите, има ли нещо друго, което мога  да направя, за да направя  изграждането на мускули по-бързо?Фокуса на тази статия, ще бъдат някои сравнително нови начини, по които можете  да се опитате  да стимулирате скоростта на  растежа на мускулите си.

Тренировка почивка-пауза

Тази тренировка, обикновено се идентифицира  като движения с много повторения – например  клекове с по 20 повторения, като  спортистът почива в продължение на няколко секунди между последните няколко повторения. Това обаче не е точно това което имаме предвид, въпреки че изпълняването на  тренировката почивка-пауза  по този начин,  си има и своите предимства. Съществуват и други методи за прилагане на почивка-пауза.   Идеята на принципа почивка-пауза е да се направят необходимите повторения (6-10) със  значително по-голяма използвана тежест от нормалната. Така се получава много по-голям тренировъчен стрес и се стимулира по-голям мускулен растеж.  Този метод на почивка-пауза е добре също да се изпълнява само в една серия от упражнение. В цялата тренировка за мускулната група, не е желателно да се изпълняват повече от 2 такива серии. Почивка-пауза е тренировъчен принцип за напреднали. Начинаещи и среднонапреднали не трябва да го  използват.

Оптимизиране на растежа на мускулната  маса, чрез използване на аминокиселинни добавки

Изследванията показват, че тялото се адаптира към дадено количество прием на протеини, което позволява  аминокиселините да се усвояват пълноценно  чрез  храносмилането. Каквото и количество протеини да приемате на хранене, синтеза на мускулен протеин ще падне обратно до изходното ниво след няколко часа. Консумирането на  повече протеини в едно хранене не е точното решение, тъй като проблемът е, че дори и при повишени  аминокиселинни нива,  синтеза на мускулния протеин е паднал обратно към изходните нива. В този случай, някой може да предложи приемане на още едно протеиново хранене, но вероятността това да проработи е почти никаква. Това е така, защото в кръвта вече  има достатъчно аминокиселини.

Ако търсите начин да повишите  анаболния отговор на тялото, трябва да въведете в режима си  нещо, което може бързо да  повиши кръвните нива. Решението на проблема  са аминокиселините  в свободна форма, предимно  такива като ВСАА( аминокиселини с разклонена верига) или незаменими аминокиселини.На пазара има голям избор от такива добавки – само трябва да намерите подходящата за Вас. Приемането на определена доза аминокиселини между храненията,  може ефективно да повиши отново синтеза на мускулен протеин. Препоръчваме  Ви да използвате 10-15 грама, за да предизвикате  бързото покачване на синтеза на мускулния протеин между храненията.

Разширяване на фасцията

Фасцията, това е  покритието или обвивката от фиброзна съединителна тъкан, отделяща и свързваща  заедно  вашите мускули. Разширяването на фасцията е добър подход за повишаване на мускулния растеж, защото максималното количество мускулна маса, което може да натрупате е до голяма степен свързано с генетично заложената дебелина на фасцията около мускулите Ви. Колкото по-плътна е фасцията, толкова по-трудно ще Ви е да натрупате повече мускулна маса, и толкова  по-бавен и малък  ще е растежа на мускулите  Ви, в сравнение с някой бодибилдър  с по-тънка фасция. Тренировката за разтягане на фасцията се оповава на принципа, че по-силният мускул е по-големият мускул, така че ако искате да натрупате повече и по-бързо мускулна маса, трябва да се стремите  да увеличавате силата си. Разширяването на фасцията може да се осъществи, чрез изпълняването  на голям брой серии, или по-точно 7, и изпомпването на колкото се може повече богата на хранителни вещества кръв в мускулните влакна.

Оптимизиране на  анаболните процеси в тялото

 

 Вече обсъдихме как  можете да повишите и засилите мускулния растеж, чрез приема на аминокиселинни добавки, и чрез следването на определени тренировъчни техники. Всъщност,  най-голямата пречка за мускулния растеж, идва от ограничените  естествени  нива  на редица анаболни хормони в тялото Ви, и възприемчивостта на  същите тези хормони. Ако  няколко начинаещи бодибилъра, започнат да тренират заедно, темпът им на напредък ще зависи до голяма степен от тяхната генетика  и от  техните нива на тестостерон, от отзивчивостта на хормони като инсулина, както и от  способността  на тези хормони да мобилизират  окисляването  на мастните клетки.

Положително, качването на мускулна маса, без  натрупване на излишни  мазнини, е едно от най-трудните  предизвикателства, пред които се изправят дори и напредналите бодибилдъри. Употребата на прохормони е бърз път към постигането на Вашите цели, но тази статия е насочена към тези от Вас, които предпочитат по-естествени начини за повишаване на мускулната маса. На пазара има много естествени, натурални  хранителни добавки, които помагат за топенето на мазнините, и за повишаване на нивата на някои хормони. Те са безвредни и  могат да се използват целогодишно от  всеки, който търси начин  за увеличаване на мускулната маса чрез естествени средства. За да помогнат тези добавки, трябва разбира се да се придържате към най – добрият за Вас тренировъчен план, както и към добра диета.
 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: