Искате ли оформени големи ръце?Разбира се, кой не иска!?

Стремежът  по-големи, мускулести  ръце, вероятно датира от началото на човечеството. Всеки начинаещ бодибилдър, който отваря фитнес списание, го прави с надеждата да разкрие каква е тайната на огромните ръце.В крайна сметка, след като  спазва и следва тренировъчна програма,  в продължение на шест месеца, която е предназначена за някои културист, който приема  кофи стероиди, въпросния бодибилдър  често остава  разочарован, че  не получава  резултатите, които  иска.

Ако имате най-малко шест месеца тренировки във фитнес залата, включващи упражнения като  тяга, клекове, претеглени спадове, и набирания до брадичка, то тогава може би  е време да опитате GTG техниката, за да добавите някои и друг допълнителен сантиметър  на ръцете си. Това е една специална техника, която много напреднали щангисти използват, за да повишат силата си и интензитета на тренировките си.

В една типична тренировъчна програма за бодибилдинг, културистите  често тренират своите ръце 1-2 пъти на седмица. Това може да дава  добри резултати  за някои от тях. Въпреки това, такова  рядко трениране на ръцете  няма да даде на повечето бодибилдъри, стимула и резултатите от които  се нуждаят. GTG техниката,  шокира  директно  мускулите и стимулира растежа им,  чрез прилагане на закона/правилото  за повторенията. Основно правило за повторенията  посочва, че даден индивид  ще получи  по-добри  резултати в дадена дейност, толкова по-често,  колкото изпълнява тази дейност.

Същото се отнася и за бодибилдинга и фитнес тренировките. GTG техниката  работи, като прави вашата тренировка  по-ефективна, чрез  стимулиране на  мускулите по-често. В допълнение, след като се научите да изпълнявате  упражненията, ръцете Ви ще се адаптират, за да са готови да отговорят на новите стимули. С други думи, те ще растат! Не приемайте думите ни на доверие. Просто  опитайте следната програма за две седмици и ще разберете какво  точно  се случва:

Седмица 1 - Вариант едно:

1x5 – Набирания с тежест

1x5 – Кофички с тежести

В идеалния случай, можете да направите една серия  от всяко упражнение на всеки час в продължение на осем часа през деня. Все пак, това не е практично, ако работите у дома или във вашия офис. Така опитате да направите четири серии  в сутрешните часове  и четири през вечерните. Използвайте натоварване, с което може да се справите  в продължение на десет повторения с перфектна форма. Ако тази програма все още не е изпълним за вас, опитайте следното:

Седмица 1 - Вариант две:

1x5 – Наклони с дъмбели

1x5 - Череп трошачки

Препоръчваме Ви  комбинирани упражнения.  Отново, в идеалния случай, изпълнете  осем серии общо, разпределени през целия ден. Ако това не е възможно, правете четири серии в сутрешните и четири  серии вечер, всеки божи ден. Използвайте натоварване, с което може да се справите  в продължение на десет повторения.

Седмица 2 - Вариант едно:

1x4 – Набирания с тежести

1x4 – Кофички с тежести

Тази седмица увеличете  на тежестите с 5% за двете упражнения, и направете  две допълнителни серии  на ден в продължение на общо  десет дни, седем дни в седмицата.

Седмица 2 - Вариант две:

1x4 – Наклони с дъмбели с една ръка

1x4 - Череп трошачки

Същото е и с вариант две – увеличете   тежестите  с 5% и за  двете упражнения и намаляване на повторенията с  по едно. Отново, направете  две допълнителни серии  на ден, в продължение на общо  десет дни, седем дни в седмицата.

Ключови точки

Не тренирайте до изнемогване. Вие не трябва да се чувстват уморени или обтегнати след всяка серия. Използвайте подходящи за Вас тежести.Съсредоточете се върху огъването на работещия мускул толкова, колкото е възможно, когато  правите  всяко упражнение.Не правете тази програма за повече от две седмици. След две седмици, тренирайте ръцете си три пъти седмично, в продължение на две до три седмици, преди да направите  още две-седмичен цикъл.

 Опитайте тази програма в продължение на две седмици и ще гледат ръцете си как растат точно пред вас. GTG е много мощен метод за повишаване на силата и размера и може  да бъде  използван, за да преодолеете успешно застоя, при изграждането всяка част от тялото си.

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: