Както всички знаете, загубата  на мазнини, не е лесно нещо. Тя изисква чиста  умствена сила и много търпение, но това не е всичко. В тази статия, ние ще разгледаме  в дълбочина, някои ключови фактори, които всеки трябва да  вземе предвид, когато се опитва да подобри външния си вид, чрез намаляване на телесното тегло и поддържането на мускулна  маса.Основните фактори, които се игнорират  по време на диета, са умереността и така нареченото мамене. Те играят основна роля  в подпомагането на нарастване загубата на мазнини и на тегло.

Ключовият  цитат "Рим не е бил построен за един ден" с пълна сила важи и за намаляването на теглото. Загубата на телесно тегло, не трябва да бъде драстичен  процес, освен ако не искате да се сблъскате с  някои странични ефекти (в зависимост от дължината на вашата диета). Без повече приказки, нека влезем в  контекста на статията, като Ви запознаем с ключовите фактори за загуба на излишните телесни мазнини.

Време

Много важно  за намаляване на теглото,  е да си дадете  достатъчно време. Най-честата грешка, която се прави е поставянето на нереалистични цели и формирането на  ограничен график. Хората си мислят, че това може да стане за една нощ, в рамките на няколко седмици, или дори за  един месец. Всъщност  зависи от това, от къде започвате и какво се  опитвате да постигнете.Ако тръгвате от много килограми, например 100, и искате да ги намалите на 60, за 10 седмици, трябва да знаете, че за толкова кратко време ще пожертвате голяма част от мускулите си.

Повечето хора не осъзнават, че само по  себе си гладуването, или спазването на  някаква луда диета, която са намерили в  списание, няма да свърши работа. Човешкото тяло не е учебник. Хората реагират на различни неща, така че ще бъде въпрос на опити и грешки, за да намерите това, което отговаря на вашето тяло! Нашият съвет относно диетата е  ... повече време е по-добре. Това не може да се прилага за всички,  но има твърде много фактори, които могат да се случат по време на загубата на мазнини, които могат да Ви попречат.Тези, които искат да бъдат във форма за лятото, ще трябва да планират диета, която започва през есента. Това ще Ви позволи да изглеждате добре през лятото на. Планирайте нещата достатъчно назад във времето, ако е възможно!

Калории

Всяка калория се брои. За да бъде вашето отслабване успешно, трябва да броите вашите калории и да сте наясно колко приемате всеки ден. Трябва да знаете, че протеините, мазнините и въглехидратите, имат различен ефект върху хормоните и върху това колко мазнини и тегло ще изгубите.Има различни нисковъгрлехидратни диети, които биха били успешни при хора, които нямат много физическа дейност.Вие обаче сте бодибилдър, който изразходва доста енергия и калории във фитнеса, което значи, че не трябва да ограничавате въглехидратите. Ето примерно разделяне на различните храни:Протеини - 1-1.25 грам на килограм телесно тегло; Мазнини - Най-малко 20% от дневните калории; Въглехидрати - останалата част от дневните  калории.

Говорейки за  загуба на мазнини, ние Ви предлагаме  подход, за малко по – висок  прием на протеини (1,25-1,5гр). Когато сте в калориен дефицит,  протеините  става най-важната  от храните които приемате. Протеините не само ще Ви помогнат да отслабнете, но и  ще Ви помогнат  да запазите  мускулна маса, докато горите  мазнини.В заключение, можем да обобщим, че калориите които приемате, не трябва да надвишават тези които изгаряте.Определете желания калориен прием, коригирайте въглехидратите  и мазнини, за да видите какво Ви подхожда.

Мамене на метаболизма

Когато спазвате  диета за продължителен период от време, метаболизма Ви ще започне да се забавя. Идва един момент, в който отслабването Ви се забавя, а дори и спира, като вашето тяло започва да работи срещу Вас. Ето защо, още в началото на диетата, трябва да определите възможно най – високият калориен прием, който ще Ви позволява да отслабвате.Защо? Защото трябва да установите,колко въглехидрати, мазнини и калории,  може  да приемате, и все  още да горите  мазнини. Това ще запази метаболизма Ви на най-високият  връх, и ще позволи да понижите калорийният прием когато се наложи.

Вие не можете да добавяте  кардио упражнения, а в същото време да снижавате калориите които приемате.  Може да започнете да забелязвате, че  ​​ще  чувствате студ през цялото време, ще се разболявате  много лесно, тренировките Ви ще  станат  по-трудни, а  умствената Ви концентрация ще спадне. Това са всички признаци, че диетата Ви  се нуждае от нещо, и това нещо е промяната. Трябва да планирате периодични почивки в диетата си, или  да включите така наречените  мамещи хранения, за да помогнете  за увеличаване на хормона  T3, и нивата на лептин. Това ще Ви предпази от навлизане в застой, и ще Ви помогне да продължите да отслабвате. Това не означава, разбира се, да се нахвърлите на  да речем, бургери и картофки, или да удвоите  приема на въглехидрати.Бихме Ви препоръчали включването на мамещи хранения един път седмично, след като сте спазвали диетата си в продължение на 6-8 седмици.

Всъщност, тези мамещи хранения, ще Ви помогнат в много аспекти. В чисто физически аспект, мамещите хранения така да се каже лъжат тялото,че започва един по-висок калориен прием. Това отново ще засили метаболизма Ви и ще възвърне скоростта на загуба на мазнини. От гледна точка на психиката, чрез мамещите хранения, Вие ще си помогнете умствено, да издържите на диетата. Ще Ви крепи мисълта, че един ден от седмицата, ще можете да ядете онова, което Ви се иска.Повечето хора използват мамещите  хранения, за да се отдадат  на  домашно приготвена храна, или да посетят  някой ресторант, заедно  със семейството или с приятели.

Някои хора, включват по-дълги почивки в своята диета – седмица, дори две.Това разбира се зависи от продължителността на вашата диета.Ако сте спазвали диета повече от 16 седмици например, почивката от седмица две ще Ви помогне отново да забързате метаболизма си.

 

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: