Всеки бодибилдър е чувал за дроп сериите. Но знаете ли какво представляват механичните дроп серии, и как  да ги използвате, за да изградите мускулна маса? Знаете ли какви са недостатъците на обикновените дроп серии и как да ги различавате от механичните такива? Всички тези отговори, ще Ви даде настоящата статия.

Първо, нека се уточним – няма нищо лошо в обикновените дроп серии. Тази концепция е  била използвана в продължение на десетилетия и със сигурност  работи. Въпреки това, ние смятаме, че могат да се извършват някои подобрения, а именно  механична дроп серия. Вместо  намаляване на  теглото, намаляваме   механичните изисквания към тялото чрез ангажиране  на повече спомагателни мускули. Какво означава това? Един пример: Механичната дроп серия за гърдите  ще започне с редовни флайс дъмбели, и с минимално сгънати лакти.  След 10 повторения се включат  серии, където лактите   се сгъват почти  на 90 градуса.След като това е направено, се добавят  10 обикновени  преси. Това прави общо 30 повторения, с максимално ангажирани мускули.

Механични дроп серии за гърдите

Механичните дроп серии за гърдите, могат да протекат както е описано по – горе. Ето примери: Флайс с минимално сгънати лакти; Флайс с лакти сгънати на 90 градуса; Обикновени преси.

Механични дроп серии за краката

Що се отнася до краката, това е една мускулна група, при която е хубаво да правите  45 секунди почивка, но ако можете и без тях, още по - добре. Препоръчваме Ви да започнете с три серии  от 10 клякания, отново с низходящ степен на трудност. Направете първата серия от 10 клякания, с повдигнати пети. При следващата серия за клякания, използвайте  позиция с крака раздалечени на равнището на раменете. Последната серия от 10 клякания направете с позиция на много раздалечени крака – това ще оптимизира ангажираността на подколянните сухожилия.

Механични дроп серии за раменете

Когато тренирате раменете, е добре да започнете с частични повдигания, при които вдигате ръцете до 40 градуса. След това преминете към Арнолд разменни преси, и завършете с обикновени раменни преси. Ето как изглежда това: Частични повдигания; Арнолд разменни преси; Редовни раменни преси;

Механични дроп серии за бицепсите

При тренировка за бицепсите, добре е да започнете със сгъвания от наклон, след това да продължите с обикновени сгъвания, а накрая да завършите с чукови наклони, за да активирате подмишницата като  помощен мускул.

Механични дроп серии за трицепсите

Тренировката на трицепсите се извършва с дъмбели.Започнете тренировката с кик-бекове с дъмбели, след това продължете с разгъвания от легнало или изправено положение, а за финал направете серия от легове с тесен захват, при които ако правите повече от 12 повторения е необходимо да добавите още тегло.

Механични дроп серии за прасците

Разбира се, не бива да забравяте прасците! Започнете тренировката с повдигане на пръсти от седеж, а след това преминете към повдигане на пръсти от изправено положение. Завършете тренировката с клякания с подскок, като използвате лека щанга, за максимално натоварване на прасците.

 

Етикети: Рамена, Механични дроп серии, Дроп серии, Гърди, Бицепс, Крака Последна промяна: 29.10.2012

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: