Цена: 32.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW1230
Наличност: В наличност
Разфасовка: 100 таблетки
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Минералите представляват ключов фактор за осигуряване на нормалното функциониране на вашето тяло. Забързаното ежедневие, стресът и физическото натоварване, са само една част от причините за повишаване на нуждите на организма от минерали.Обикновено, вашето тяло си набавя нужните минерали чрез подходяща храна, но понякога само това не е достатъчно. Това налага допълнителният им прием, чрез подходяща хранителна добавка. Now Calcium Citrate е продукт, който ще Ви осигури един от най – важните минерали – Калцият.

Calcium Citrate е хранителна добавка, която напълно ще попълни нуждите на организма Ви от важният минерал Калций. Калцият представлява най-изобилстващия минерал във вашето тяло. Този минерал участва в структурата, която изгражда и дава силата на вашите кости, нокти и зъби. Калцият също изпълнява важна биохимична роля, чрез която спомага за регулиране на мускулните контракции, за съсирването на кръвта и за образуването на определени невротрансмитери. Предполага се, че Калцият е един от факторите за повишаване на мускулната маса при спортистите. При интензивно спортуващете хора обаче, съдържанието на минерала Калций в костите е по – ниско от обикновеното.

Едно много важно и ценено свойство на Калция е неговото свойство да регулира кръвното налягане. Редица проведени изследвания доказват, че при хората с хроничен нисък прием на калций, почти винаги се стига до хипертония – тоест хронично високо кръвно налягане.Тъй като Калцият участва в изграждането на костите и поддържа тяхната здравина, недостигът на този минерал  повишава драстично  риска от остеопороза и редица други заболявания на костната система. За постъпването и усвояването на Калция в организма Ви,  е нужен витамин D. Ето защо, страдащите от дефицит на “витамина на растежа”, са застрашени и от недостиг на калций.

Малко известен факт е, че Калцият може да помогне за редуцирането на телесното тегло. Това е така, защото достатъчният прием на калций понижава апетита, а недостигът на този минерал  повишава усещането за глад. Освен това Калцият е ключов фактор за активирането на някои ензими (липаза) и спомага за  изгарянето на мазнините.  Калцият също така нормализира и регулира повишения холестерол и кръвната захар. По този начин, той  предпазва от сърдечно - съдови заболявания и значително намалява риска от ранна смърт.  

Начин на употреба: Приемайте по една таблетка от продукта,  1-2 пъти дневно с храната.

  
Доза 2 таблетки  
Дози в опаковка 50  
Витамини
Витамин Д 400 ME 100%
Минерали
Калций 600 мг 60%
Неорганична мед 1 мг 50%
Magnesium ((from Magnesium Oxide and Aspartate) 300 мг 75%
Манган 5 мг 250%
Цинк 15 мг 100%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър