Цена: 42.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW4707
Наличност: В наличност
Разфасовка: 90 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Now Gymnema Sylvestre e натурален суплемент, съдържащ стандартизиран екстракто от Гимнема Силвестре, широко използвана тропическа билка. Името на това растение, в буквален превод  узначава „разрушител на захар“. Това е  и действието на  Гимнема Силвестре, която от векове се е използвала за лечението на диабет. Gymnema Sylvestre  осигурява 400 милиграма от тази билка в доза, като подпомага въглехидратния метаболизъм и регулира нивото на кръвната захар.

Гимнема Силвестре е растение, което наподобява на външен вид  лозата , но расте предимно в горските масиви в Индия. То помага за нормализиране на нивото  на кръвната захар и притежава уникалното свойство да подтиска вкуса на сладки храни и желанието да се яде повече сладко. Това е наистина от огромна полза за хората, опитващи се да отслабнат. Стресът също причинява желание за сладко, а благодарение на това растение, това желание намалява, а също така и качването на килограми. Гимнема Силвестре действа, като  намалява метаболитния ефект на захарта, като предотвратява усвояването на захарните молекули от червата по време на храносмилането.

Екстракта от Гимнема Силвестре, съдържа много полезни вещества, но най – активните и лековити от тях, определящи полезното действие на билката са  така наречените  "гимнемични  киселини". Както беше вече споменато, една от най – известните  употреби на растението е свързана с лечението на диабет. При  изследване на  ефекта от Гимнема Силвестре при диабетици от първи тип, е доказано  значително подобрение в нивата  на кръвната захар и инсулина. Екстрактът от Гимнема Силвестре  е ефективно средство  при инсулин-зависим захарен диабет  и при някои видове инсулин-независим захарен диабет.

Какъв е механизмът на действие на това растение? Гимнема Силвестра  предизвиква  хипогликемия като стимулира по непряк начин  секрецията на инсулин от панкреаса, тъй като това растение няма косвено влияние  върху въглехидратната обмяна. Важно е да се отбележи, че  Гимнема Силвестре е много полезна билка при лечение на  високи нива на триглицеридите. Понижаването на количеството  триглицеридите в кръвта,  може да допринесе при  лечението и профилактиката на сърдечно съдови заболявания, инфаркти и инсулти. 

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула дневно с въглехидратно хранене.
 
Доза 1 капсула  
Дози в опаковка 90  
Билки
Gymnema Sylvestre Extract (GS4 PLUS®) (min. 25% Gymnemic Acids) (Leaves) 400 мг  
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър