Цена: 28.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW1440
Наличност: В наличност
Разфасовка: 100 таблетки
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Както витамините, така и минералите са жизненоважни за нормалното функциониране на цялото тяло. Липсата на някой от важните минерали, може да предизвика нарушение на дейността на различни системи и органи на тялото. Желязото е жизнено важен и необходим елемент за човешкия организъм и оказва голямо влияние за поддържане на цялостното здравословно състояние. Недостигът на Желязо  се проявява във вид на слабост, бърза умора, сърцебиене и задух, чупливост на ноктите, бледа кожа, понижаване на имунитета. По сериозната липса на Желязо в организма, води до състояние наречено желязодефицитна анемия.

Now Iron Complex е хранителна добавка, предназначена да Ви осигури необходимото количество от важния минерал Желязо.  Дори да приемате достатъчно Желязо, за съжаление само малък процент  от него - около 8%  се усвоява и абсорбира от организма Ви  и преминава  в кръвообращението. Ако в тялото Ви липсват важни витамини, този процент още повече намалява. Ето защо продуктът Iron Complex също така съдържа и  витамин С, който подпомага организма да абсорбира поетото Желязо; .Фолиева  киселина (витамин B9, която също стимулира ) също стимулира  усвояването на желязото, както  витамин В12.

Желязото е ключов  елемент за човешкия организъм и от него зависи нормалното функциониране на всички органи и системи. Съдържа  се в тялото Ви  в различни форми, като представлява съставна част на ензимите, участва в метаболизма на клетките, а в най-голямо количество  се намира в червените кръвни клетки,като част от хемоглобина. Най-важната, жизненоважна  функция на Желязото в организма Ви, е участието му в производството на хемоглобин и миоглобин (форма на хемоглобина, която се намира в мускулната тъкан) и снабдяването  на червените кръвни клетки с кислород. 

Не е известен физиологичен механизъм, който да изхвърля желязото от човешкия организъм. С помощта на процесите на усвояване,  се регулират запасите от желязо  в тялото, а поддържането на равновесие  между приемите и загубите на микроелемента се осъществява с с изключителна точност от здравия организъм. Въпреки това, при определени условия тялото може да загуби голямо количество от този важен елемент. Жените са най – застрашени от това, тъй като по време на месечният си цикъл, а и по време на бременността, те губят желязо. Също така, активно спортуващите хора, по време на тренировка, чрез потта също изхвърлят определено количество от този минерал.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка от продукта дневно с храната.

 
Доза 1 таблетка  
Дози в опаковка 100  
Билки
Dong Quai Extract (4:1) (Root) 100 мг  
Червена Боровинка (Red Raspberry) 100 мг  
Витамини
Витамин B-12 50 мкг 833%
Витамин C 50 мг 84%
Фолиева киселина 200 мкг 50%
Минерали
Желязо 27 мг 150%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър