Цена: 45.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW K-7 Vitamin K-2 60 капсули
Наличност: В наличност
Разфасовка: 60 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Now K-7 Vitamin K-2 е високоефективна хранителна добавка, която Ви доставя витамин К, в най – усвоимата му форма. Този продукт съдържа 1000 милиграма в доза, от този жизненоважен витамин. K-7 Vitamin K-2 е продукт, който ще спомогне да поддържате здрава костна система и ще заздрави вашите артерии. Витамин К, който се съдържа в K-7 Vitamin K-2 представлява мастноразтворим витамин, който се среща в три форми  – К1 (фитомеданион), който се набавя от зелените листни зеленчуци, К2 (менаквион), който се синтезира от чревната флора, както и синтетичният К3 (менадион).

По принцип, недостигът на витамин К е сравнително рядко срещан. От дефицит на този витамин,  страдат предимно новородените, тъй като тяхната чревната флора е бедна и не е в състояние да произвежда този  витамин. При възрастните също може да се появи недостиг на витамин К, поради различни причини, като  лечение с широкоспектърни антибиотици, провеждане на химиотерапия, лъчетерапия и рентгенови изследвания – все процеси разрушаващи чревната микрофлора и съответно витамин К. При недостиг на този витамин са налице  често кръвотечение от носа, или продължително кръвотечение при повърхностни рани. 

Главната функция на витамин К е да подпомага кръвосъсирването, като по този начин предпазва от вътрешни кръвоизливи. Това е възможно, тъй като този витамин участва в продукцията на протромбин, който е ключов фактор за нормалното кръвосъсирване. Витамин К също така осигурява плътността на костите. Той транспортира калций до костите и осигурява неговото разпределение и правилно усвояване. Витамин К активира производството на образуващите  костното вещество протеини, около които калцият кристализира. Ето защо, витамин К е толкова важен за костите.Понижаването  на нивото на витамин К, съответно понижава  плътността на костите.

Витамин К е изключително необходим на   хората, които са подложени на физически натоварвания. Това е така, защото този витамин има свойството да подсилва  мускулната дейност, като съдейства за увеличаване на  способността за съкращаване  на скелетните,  и на гладките мускули. Трябва да се отбележи, че витамин К подпомага   нормалното функциониране на черния дроб, особено при хора приемащи лекарства които могат да увредят този орган, или при пушачи и алкохолици. Също така, витамин К се препоръчва като ефективно средство  за профилактика на остеопорозата.

Начин на употреба: Приемайте по 1 капсула от K-7 Vitamin K-2,  дневно с храната.


 

  
Доза 1 капсула  
Дози в опаковка 60  
Витамини
Vitamin K2 (as Menaquinone-7) (MK-7) 100 мкг 125%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър