Цена: 40.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW1233
Наличност: В наличност
Разфасовка: 100 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Според последни проучвания, в днешно време нашите деца често страдат от недостиг на минерали, най – вече Калций. Това се дължи на много фактори – неправилно и нездравословно хранене, което не може да осигури всички полезни вещества на детския организъм, а също така и по – натовареното ежедневие, особено в училищна възраст. Now Kid Cal е формула, специално създадена за децата, която им осигурява два от най – важните минерала – Калций и Магнезий. Kid Cal е допълнително снабден с Витамин Д, който също много често е недостатъчен в организма на децата. Всичко това е събрано в дъвчащи дражета с изключителен вкус и форма на животни.

Калцият е най-важният минерал за организма, тъй като изгражда костната система. Този минерал е от изключителна важност  за правилния растеж на децата, за изграждането на здрави и красиви зъби.  Ето защо, в детска възраст е необходимо да се приема достатъчно количество от този важен минерал.   Детският организъм непрекъснато расте, а това означава, че децата имат нужда  от значително по голям прием на  калций, за разлика  от възрастните. Ако те не получават достатъчно Калций,  би се увеличил значително  риска от заболявания на костната система, което неминуемо ще  доведе  до нарушения при растежа на децата. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст. 

През периода на  юношеството, костите растат бързо, затова тийнейджърите се нуждаят от много Калций. Най-пълноценна и голяма  е усвояемостта на Калция в детска и юношеска възраст, а с напредване  на възрастта, постепенно намалява. Заплаха от недостиг на Калций може да настъпи  не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при нарушен баланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчното количество Калций, приеман в  критични периоди от живота е ключов фактор при борбата в по-напреднала възраст с болести като остеопорозата . Важно е обаче не само постъпването на Калций в организма, а и неговото пълно  усвояване. Това зависи от наличието в организма на Витамин Д (витамина на растежа). Този витамин се образува в тялото под влияние на слънчевата светлина.Формулата на  Kid Cal е обогатена с този важен витамин, за да се гарантира усвояването на самия Калций.

Децата също така имат нужда от Магнезий, за нормалния  растеж на костите, за  функционирането на мускулите и за мозъчната дейност. Дефицитът на  Магнезий при децата може да предизвика болки в корема, притеснителност, проблеми със съня, липса на апетит, нервни тикове. Магнезият осигурява повишаване  на имунната защита, тъй като осигурява  синтеза на антителата и на естествения интерферон (важна анти-вирусна молекула). Недостигът  на Магнезий води до завишаване на нивата на  хистамина, което предизвиква  алергични кризи при децата предразположени към алергии.

Начин на употреба: За деца над 4 години: 2 дъвчащи дражета дневно. Деца между 1-3 години: 1 или 2 дражета дневно.

  
Доза 2 таблетки  
Дози в опаковка 50  
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър