Цена: 33.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW1290
Наличност: В наличност
Разфасовка: 100 таблетки
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

 Минералите са ключов  компонент за нормалното  функциониране на организма. Те са основната изграждаща  част на костите и зъбите, влизат в състава на  мускулите, нервните клетки, хормоните, ензимите и кръвта. Дефицитът на  минерали във вашето  тяло, дори и в незначителни  количества,  може да доведе до увреждане на здравето. За да се поддържа добро здравословно състояние е нужно правилното  и балансирано хранене.  Съвременните методи на култивиране, обработка и консервиране на храната обаче,  могат да доведат до снижаване на нивото на  минералите в нея.Това е така, защото често хапваме извън дома, а качеството на тази храна  трудно може да бъде проверено. Освен това, при  готвене и съхранение на храната, някои от минералите се губят.

Now Magnesium Citrate е хранителна добавка, която ще Ви осигури Магнезий – един от най – важните минерали за вашия организъм. Magnesium Citrate Ви доставя Магнезий, под формата на цитрат – тази  мощна  форма има изцяло  органичен произход, който има висока биоактивност. Така освен, че си набавяте голяма доза Магнезий, Вие го получавате във форма, която се усвоява лесно и пълноценно във вашето тяло. За да се предпазите от стреса, не бива да лишавате тялото си от Магнезий. 60% от този минерал, намиращ се в организма Ви, са съсредоточени в костите. Има го също така в мускулите и в някои органи.

Магнезият има задачата да поддържа здравето на нервната Ви система. Той участва в синтеза на протеини, участва в образуването на колагена и хрущялите, осигурява нормалната дейност на храносмилателната система. Важен е за метаболизма, тъй като активира много ензими отговарящи за този процес. Магнезият изпълнява основна роля за  мускулните контракции, като регулира на клетъчно ниво нервно-мускулната възбудимост. Подобно на витамин Д, Магнезият подпомага усвояването и разпределянето на калция и фосфора в костната тъкан, а също така играе важна роля и при превенцията и борбата срещу симптоми като високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и диабет.

Магнезият може да се нарече "антистресов" минерал, тъй като има свойството да  регулира силата на реакцията на организма към даден фактор като  студ, кавга, внезапен силен шум и т.н.. Колкото по-голяма  е липсата на магнезий, толкова човек  става по-чувствителен, нервен и притеснен. Тази силна реакция към неблагоприятните фактори, поражда след себе си  още по-голяма нужда от Магнезий. Така се стига до един омагьосан кръг, които може да доведе до изтощение и депресия. Магнезият  също така подсилва  и стимулира имунната Ви система, а също и  поддържа нормалния сърдечен ритъм.

Начин на употреба: Приемайте по 1 доза от продукта дневно с храната.

  
Доза 2 таблетки  
Дози в опаковка 50  
Минерали
Магнезий 400 мг 100%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден


 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър