Цена: 28.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW1485
Наличност: В наличност
Разфасовка: 90 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Селенът е жизненоважен минерал, който си набавяме от почвата, чрез консумацията на зърнести храни и други видове растителни храни. Последните изследвания сочат, че количеството на Селена е понижено още в почвата, а следователно не можем да си набавим достатъчно количество от този важен минерал. Ето защо се препоръчва, ежедневното приемане на Селен, под формата на хранителни добавки. Now Selenium е продукт, който ще Ви достави необходимото количество Селен, за да може тялото Ви да функционира правилно.

Selenium е хранителна добавка, която е изключително важна за имунната Ви система и за здравето на сърцето, черния дроб и други важни органи. Този суплемент, дължи полезните си свойства на минерала Селен. Селенът има антиоксидантно действие и ефективно ограничава развитието и разпространението на  свободните радикали в кръвта. Този минерал подкрепя и стимулира имунната Ви система,в борбата  с вирусите и другите патогенни агенти, като засилва ефективността на  белите кръвни телца, антителата, макрофагите и интерферонът . Допълнителният прием на Селен под формата на добавката Selenium, може да предотврати появата на редица опасни инфекциозни заболявания, а ако те са вече на лице, може значително да ги облекчи.

Като мощен  антиоксидант, Селенът взема активно участие в ефективната превенция на  сърдечно – съдовите заболявания, като играе ролята на  важен фактор за контрола и предотвратяването на сърдечните аритмии и неочакваното прескачане на сърцето. Минералът Селен оказва благотворно въздействие   върху хормона Т-4 на щитовидната жлеза, тъй като успешно активира ензимите, които осигуряват синтеза на този важен хормон. Също така, този минерал осигурява  детоксикацията на организма от тежки метали, като  олово, платина, живак, кадмий, талий. Благодарение на Селена, тези вредни елементи  се превръщат в инертни и безопасни вещества. 

Минералът Селен е важен и за плодовитостта, тоест  способността за възпроизводство.Селенът успешно се използва и в дерматологията, където се прилага като средство за лечение на  себорея, пърхот и други. Също така, той има противовъзпалително свойство, като  действа в самото огнище на възпалението при остеоартрит, колит, псориазис. Всички научни изследвания в областта на модерната онкология доказват, че Селенът има изключително благотворно действие за предпазване от канцерогенните процеси, като  рак на белите дробове, ректума и други.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка от продукта дневно с храната.

 



 
Доза 1 капсула  
Дози в опаковка 90  
Селен (Selenium) 200 мкг 286%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър