Цена: 28.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW4735
Наличност: В наличност
Разфасовка: 60 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Now Silymarin е хранителна добавка, която събира в себе си мощното лечебно действие на силимаринът – флавоноиден комплекс, съдържащ се в билката магарешки бодил. Полезното действие на тази билка е познато още от древността, и се е смятало, че лечебното й  действие идва от Дева Мария. Silymarin е суплемент, който съдържа   екстракт  от магарешки бодил. Действието на продукта е насочено предимно към защитата на черния дроб, но също така изпълнява и антиоксидантна и детоксикираща функция.

Лhttp://www.fitnessmall.bg/now-foodsечебните свойства на Магарешкия бодил са открити  още от древните гърци и римляни. Те използвали  млякото, което се процежда от счупените на две листа на магарешкия бодил, след злоупотреба с алкохол или при болки в черния дроб и бъбреците. Също така те правели  тинктури, чрез  които подсилвали  и защитавали черния дроб и лекували ухапвания от змии и отравяния с растения и гъби.Векове по-късно става ясно, че лечебните свойства на билката са свързани със  съставката силимарин, която се извлича от семената й. В нея се съдържат  флавоноиди, които защитават  клетките на черния дроб от увреждания.

Съдържащият се в семената на магарешкия бодил силимарин, се смята за изключително ефективно и обещаващо  лечебно средство, което успешно се използва  при редица чернодробни  заболявания. Според редица проведени изследвания,  още през четиридесетте години, магарешкият бодил  е доказал своето мощно лечебно дийствие,  при чернодробни и жлъчни заболявания. Магарешки Бодил притежава и други изключително важни  свойства за човешкото здраве. Той нормализира  нивата на холестерол в кръвта и предпазва от  развитието на ракови клетки в простатата, гърдите и шията.

Силимаринът също така притежава и  мощни антиоксидантни свойства, благодарение на които блокира вредното въздействие на свободните радикали. По този начин силимаринът  предпазват черния дроб от увреждане и спомага за регенерирането и  възстановяването на увредените чернодробни клетки. Силимаринът  също така ускорява възстановяването на черния дроб от възпаления, за които причината най – често може да бъде вируси, лекарства и  токсични вещества, каквото е  алкохола. Силимаринът освен това е много подходящо средство за лечение и превенция на натрупването на камъни в жлъчката, а също така  значително намалява отделянето на холестерол в нея.

Начин на употреба: Приемайте по 2 капсули  от продукта, 1-3 пъти дневно.

 

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър