Цена: 23.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW Витамин B-7 (Biotin) 60 капсули
Наличност: В наличност
Разфасовка: 60 капсули
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Now Витамин B-7 (Biotin) е хранителна добавка, която ще Ви достави един от важните витамини от В групата, незаменимият витамин В7. Този витамин е известен още и с името Биотин, и играе важната роля на катализатор, за редица химични реакции в човешкия организъм. Благодарение на витамин В7, продукта Витамин B-7 (Biotin) ще повиши значително вашата енергия, ще подпомогне поддържането на нормални нива на триглицеридите и ще подсили вашите нокти и коса.

Биотинът е витамин, който е от голямо значение за нормалното протичане на физиологичните процеси в човешкия  организъм. Този витамин  може да бъде синтезиран само от бактерии, дрожди, плесени, водорасли и някои растения. Витамин В7 или Биотин, има определящо  значение за биохимичния състав за човешкото тяло. Това е така, защото този витамин взема пряко участие  в транспортирането  на въглероден диоксид. Това го прави ключов фактор за  метаболизма на въглехидратите и мазнините. Във вашето тяло, витамин В7   се намира в малки количества в мозъка, черният дроб и мускулната тъкан. Освен това, Биотина може да бъде синтезиран  в малки количества в червата,  с помощта на бактерия. Този витамин може да се абсорбира, като по този начин може  да допринесе за набавяне на дневната доза биотин.

Може би най – известната функция на витамин В7, заради която е и широко известен  е способността му да подсилва  ноктите и косата. Той постига това, посредствум своето участие  в структурните  връзки в молекулите на кератина, който е основният протеин, влизащ в състава на  тези тъкани. Именно поддържането на тези структурни връзки, осигурява здравина на косата и ноктите. Витамин В7, или още Биотин,  е водноразтворим витамин, и спомага  за синтезирането на мастни киселини, аминокиселини и глюкоза. Биотинът участва също така  производството на междуклетъчни карбоксилазни ензими, което го прави незаменимо важен  за нормалния растеж и здраве на кожата и косата. Биотинът осигурява също така  здравето на костния мозък, кръвните клетки и нервната тъкан.

 Друга много важна функция на витамин В7 е неговото свойство да  разгражда мазнините, протеините и въглехидратите.  Биотинът е важен елемент, влизащ в състава  на няколко ензима, където той изпълнява функцията на коензим, и участва в метаболизма на енергия. Тъй като е главен участник в   процесите на синтез, витамин В7  помага на тялото да усвои кръвната захар  за да задоволи  своите енергийни нужди.

Начин на употреба: Приемайте по 1-2 таблетки от продукта  дневно с храната.

  
Доза 1 капсула  
Дози в опаковка 60  
Витамини
Витамин B-7 (Биотин) 5000 мкг 1670%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър