Цена: 21.00 лв.
Марка: NOW Foods
Код на продукта: NOW476
Наличност: В наличност
Разфасовка: 250 таблетки
Количество:
Бърза Поръчка
Оставете телефон и ние ще се свържем с Вас!

Now Витамин B-9 (Folic Acid) е хранителна добавка, която Ви осигурява витамин В9, известен още като Фолиева киселина. Този витамин е един от най – трудно усвоимите витамини от тялото, а неговият недостиг може да доведе до сериозни смущения във функциите на целия Ви организъм. Витамин B-9 (Folic Acid) е продукт, който  Ви гарантира, че ще  приемате достатъчно количество Фолиева киселина, а също така ще Ви защити от сърдечно – съдови заболявания и ще Ви осигури допълнителен прилив на енергия.

Витамин В9, или още Фолиевата киселина, е водноразтворим витамин, отнасящ се към витамините от В групата. Трябва да се отбележи, огромната роля  който този витамин играе, за нормалното развитие на човешкия ембрион. Препоръчва се приемът на фолиева киселина от жената, още преди бременността, а по време на нея е задължителен. Това е така, защото фолиевата киселина предпазва ембриона от някои фатални  аномалии, като същевременно предпазва и майката от анемия. Витамин В9 може да Ви помогне, ако се чувствате отпаднали или изморени, като Ви осигури енергия и тонус.

Витамин В9 е  ключов участник  във всички  основни процеси, протичащи в организма. Фолиевата киселина, или витамин В9,  играе изключително важна  роля за произвеждането на нуклеинови киселини (ДНК и РНК), а също така участва и в  клетъчното делене. Витамин В9 е жизненонеобходим за правилното усвояване на  въглехидрати и аминокиселини. Много важно свойство на този витамин, е неговата способност  да транспортира  желязо-съдържащи протеини в организма, а също така  спомага за формирането на червени кръвни телца. По този начин, витамин В9 предпазва от различни заболявания, свързани с дефицита на желязо и се използва при лечението на анемия.

Витамин В9  съдейсва за повишаването  на апетита, предпазва от чревни инфекции и интоксикации с храни, подобрява лактацията,а също така има и обезболяващо действие. Доказано е , че приемът на витамин В9,  може да забави както развитието на артеросклероза, така и побеляването на косата. Също така, витамин В9 предпазва от сърдечно – съдови заболявания и осигурява нормалното функциониране на нервната система. Формата на витамин В9, или Фолиевата киселина, която продукта Витамин B-9 (Folic Acid)Ви доставя, се усвоява по-добре от тази намираща се  в храната.

Начин на употреба: Приемайте по 1 таблетка от продукта дневно с храната.

  
Доза 1 таблетка  
Дози в опаковка 250  
Витамин B-9 (Фолиева Киселина) 800 мкг 200%
Витамин B12 25 мкг 420%
*Дневните дози са базирани за 2000 ккал/ден

 

Напишете мнение

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър