В тази статия, ние ще обхванем  три от  основните  аспекта, които според нас  са много важни, когато се опитвате  да влезете в най – добрата си  форма. Има много  невярна информация в интернет, когато става въпрос за загуба на мазнини и диети. Ние ще споделим с Вас, позицията ни за това, какво можете да направите, за да изваете  по – красиво  тяло. Също така, ще Ви дадем  съвет какво може да правите и какво не, по отношение на диетата Ви. Тези съвети ще Ви помогнат  особено много, ако искате да спазвате диета  за 16-20 седмици и да постигнете максимални резултати.

Изразходване на калории и навлизане в калориен дефицит

Фразата "търпението е добродетел" важи с пълна сила, когато говорим за изразходване  на калории, докато се опитвате същевременно, да задържите  колкото се може повече мускулна  маса. Първото нещо, което хората мислят, когато се опитват да отслабнат е, че е нужно да изразходват тонове калории и да навлязат в калориен дефицит, за да отслабнат. Това всъщност е рецепта за бедствие. Изразходването на  калории твърде бързо, може да доведе до забавяне на обмяната на веществата, което действително ще има обратен ефект върху загубата на мазнини.

Когато е налице  огромен калориен дефицит  от самото начало на  диетата, това  ще доведе до по-бърз спад в хормоналните нива. В крайна сметка, тялото Ви ще свикне с калорийният  спад и ще влезете в застой – метаболизмът ще се забави и съответно загубата на тегло.Не можете да направите нищо. Ако имате нисък калориен прием, добавянето на още и още кардио упражнения, може сериозно да заплаши здравето Ви. Намаляването на въглехидратния прием, също не е добра идея.

Търпението е добродетел. Това е от ключово значение! Настройте  вашият  калориен прием, на възможно най-високо ниво, като  бавната  загуба на тегло е вашата главна цел. Осигурете  си достатъчно калории, микроелементи и гориво за тялото. Това  ще Ви помогне да поддържате  нивата на хормоните на щитовидната жлеза нива, докато сте на диета, което пък  ще Ви помогне да  поддържате метаболизма си забързан, а мускулната маса непокътната.

Тренировките с тежести, за поддържане на мускулната маса

Често срещан мит, свързан с тренировките по време на  диета е, че  увеличаването  на повторенията  и  по-големият  обем  на тренировките, ще Ви  помогнат  да отслабнете по-бързо. Това са грешни начини за подход към тренировката, които  може да доведат  до много повече вреда, отколкото полза. Извършването  на нищо друго освен повторения или хипертрофни  тренировки, ще причини повече вреда, защото Вие   активирате само  тип II мускулни влакна. Това ще направи запазването на мускулната маса по време на изгарянето на мазнини, много трудно.

Какво трябва да се направи? Важно е да се използват и двата вида тренировки (с тежести  и хипертрофни), тъй като всяка  от тях има предимства, и може да ви помогне да постигнете и поддържате  чиста мускулна маса.Тренировките с тежести по време на диета, са  най-важното нещо, което можете да направите. Защо? Тренировките с тежести могат  да увеличат  цялостния  капацитет за мускулен растеж  и ще поддържат мускулите Ви по време на вашата диета. Тези тренировки  по същество представляват  стимул за високо напрежение, който изгражда мускулите, и  поддържа мускулна маса, когато сте на диета.Ето един съвет:  бъдете  умни  и  слушайте  тялото си. Ако имате нужда от повече време за възстановяване, набавете си го.Можете ли да познаете какво се случва с мускулна маса, когато по време на диета  се съсредоточите  върху високи повторения и по-кратки интервали на почивка? Когато премахнете стимула  за високо напрежение, каквито са тренировките с тежести, Вие премахвате стимула за изграждане и поддържане на мускулната маса.

Твърде много кардио

Ако вашата загуба на тегло започва да се забавя, има две неща, които можете да направите - увеличаване на кардиото, или намаляването на калориите. Необходим е балнс между приеманите калории и кардио тренировките. За да разберете как да постигнете този баланс, ще  разгледаме двата  различни вида кардио – кардио с ниска интензивност и равновесно състояние (LISS) и (HIIT)кардио с висока интензивност и стационарно състояние.

 LISS помага да се горят калории. Колкото повече време прекарвате на пътечката за бягане, толкова повече калории изгаряте за седмицата. Тези, които са принудени да губят повече  мазнини, а  по-малко калории на ден,  ще се чувстват добре с кардиото с ниска интензивност, тъй като то  не изисква  много гликоген.  Затова тези, на по-ниско  въглехидратна диета,  могат да използват този вид кардио, защото въглехидратите не са основен източник на гориво, и няма да бъдат изразходвани  гликогеновите резерви.

HIIT  също води до изгарянето на мазнини, но  може да Ви бъде по-трудно да се възстановите от този вид кардио.Проучванията сочат, че кардиото са висока интензивност,  може да подобри способността на мускулите Ви,  да използват  мазнините като основен източник на гориво, като се има предвид, че  имате  достатъчно въглехидрати в диетата си. Това е необходимо поради повишената употреба на гликоген, в резултат на този вид кардио тренировки.

Сигурно се питате, кой вид кардио трябва да изберете по време на тренировка? Трябва ли да се съсредоточите   върху  повече  повторения или върху  по-малко  повторения? Трябва ли  да изпълнявате  HIIT кардио или LISS кардио? Ами всъщтост отговора е- и двете! Изпълнението на  хипертрофни  и силови тренировки, заедно с LISS и HIIT кардио, при запазване на калорииният прием на  възможно най-високо ниво,  е най-умният подход в случая.

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: