Рибеното масло намалява мазнините и увеличава  загубата на телесна маса

Консумирането на риба или Омега-3-мастни киселини, на които е богато рибеното  масло, е сигурен начин да отслабнете бавно, но последователно. Рибеното масло ви кара да изглеждате  добре и да се чувстват добре. Ключът към загубата  на тегло е да се губят мазнини, бавно и последователно. Малките  промени в теглото няма опасност да Ви навредят по някакъв начин. Постигането  на много малки промени с течение на времето прави огромно впечетление. Повечето хора няма да могат да се справят с усилията, които са необходими, за  да се смъква  много от теглото, да не говорим че не биха положили  никакви усилия за малки, едва забележими промени.

 Дори много малките  промени в теглото,правят  големи различия в начина, по който изглеждате и се чувствате. От практична гледна точка, малките  промени не изискват големи разходи и почти никакви усилия! Ежедневният прием на хранителни добавки с  рибено масло, , или консумацията на  риба по-често, помага за значителното  намаляване на  мазнините в тялото. Това е истината - рибено масло насърчава загубата  на мастна тъкан. Натрупването на излишни телесни  мазнини е свързано с повишаване на риска от  сърдечно-съдови заболявания, диабет, нарушения на  обмена на мазнини в кръвта, и високо кръвно налягане.

Едно скорошно проучване,  изследва ефекта на рибно масло, под формата на хранителни добавки за здрави възрастни, мъже и жени. Рибно масло включено в тези  добавки, съдържа 1600 милиграма от  EPA и 800 милиграма от  DHA. След шест седмици, се забелязва, че рибеното  масло намалява мазнините и нивото на кортизол (хормона на стреса) и увеличава   мускулната маса. Рибеното масло предизвиква леко увеличение на калорийните  разходи и изгарянето  на мазнините, в сравнение с плацебо (фалшиво рибено масло).

Консумирането само две капсули рибено масло със закуската  и вечерята, ще намали телесните мазнини и ще увеличи  чистатата  мускулна маса, което ще Ви помогне да изглеждате по-добре и да се чувствате по-здрави. С други думи, рибено масло подпомага  малките, но забележими разлики във външния вид, и Ви кара да изглеждат и да се чувствате по-добре. Абсолютните разлики са малки.Приемащите  рибено масло, могат да  загубят  около половин килограм от  мазнините в тялото и да  придобият  един килограм мускулна маса.

Рибеното масло и връзката му с хормона кортизол

Рибеното масло може да доведе до загуба на мазнини, чрез намаляване на кортизола - хормона на стреса, свързан с трупането на  мазнини. Изследваните  индивиди, приемащи рибено масло  отслабват, въпреки липсата на промени в приема  на калории или изгарянето на мазнините. Изследователският екип открива, че рибеното  масло намалява кортизола, което пък спомага за намаляването на  складирането  на мазнини, и  увеличава отделянето на складираните мазнини. Омега-3 мастните  киселини DHA и EPA, съдържащи се в  рибеното масло, доказано  подобряват  структурата на тялото,  чрез намаляване на нивата на кортизола.

Необходимо е да се отбележи обаче, че изследователите измервали  кортизола в слюнката, което е само груба мярка за нивата на кортизола в кръвта, мазнините , или мускулите. Има  нужда от по-задълбочени изследвания, за да се разбере дали и  защо рибено масло насърчава загубата  на мазнини.

Какъв е извода? Рибеното масло,  богато  на Омега-3- мастни киселини, приемано чрез рибата или под формата на хранителни добавки, съдейства за намаляване на мастната маса и телесното тегло и увеличаване на мускулната маса. Това е само едно допълнение, към многобройните му  ползи за здравето на  мозъка, сърцето, кръвоносните съдове, и обмяната на веществата. Не отнема много  усилия, за да добавите рибеното  масло към диетата си, а също така не е и скъпо. Рибеното масло няма да Ви накара да отслабнете  за една нощ. Ежедневният прием на  добавки с рибено масло в крайна сметка ще Ви помогне да постигнете целта си, особено когато се комбинира с упражнения и здравословна диета.

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: