Суроватъчният протеин, дава по-добри резултати в окислението на мазнините, отколкото яйчния албумин

Добавете суроватъчен протеин към хранителния си режим  и отслабвайте! Наистина, това може да звучи  прекалено хубаво, за да е истина, но наистина работи. Причините за това са много. Суроватъчният протеин съдържа в състава си  левцин, който изпълнява   ключова роля в синтеза на протеини, при който процес, всъщност  се изгарят доста калории. Освен това,левцина  спомага  окислението на мастните киселини.  Суроватъчният протеин намалява чувството на глад, а увеличава чувството на ситост - проучванията показват, че този вид протеин, може  да задоволи  апетита, по-добре от някои други видове протеини. Проучванията единодушно  показват, че суроватъчният протеин като добавка помага на хората да свалят  излишни килограми, като топят подкожните мазнини.

Правени са редица изследвания, които доказват, че суроватъчният протеин помага за намаляването на телесните мазнини. В едно от тези проучвания участниците биват  разделени на две групи с  еднакъв хранителн режим. Първата група получавала хранителни добавки, съдържащи суроватъчен протеин (300 калории, 40 грама) веднъж на ден в продължение на две седмици и два пъти на ден в продължение на осем седмици. В края на проучването, излишните подкожни  мазнини на участниците в първата група са намалели с 10 %. При втората група, която провеждала само  тренировки – телесните мазнини са намалели с 5 %. Групата приемаща  добавки със суроватъчен протеин, постига  значително натрупване на мускулна маса и намаляване на общия и LDL холестерол.

Ново изследване допълнително разширява ползите от суроватъчния  протеин за намаляване на мазнините в тялото. Изследователите съобщават, че суроватъчния  протеин може да  увеличи  окислението  на мазнините,  и да  намали апетита повече от ... яйчен протеин. Изследователите правят проучване, включващо участници разделени на три групи, като на всяка група се дава различен  вид  протеин. След края на  10-седмичното  проучване, става ясно, че контролните групи приемащи суроватъчен протеин и яйчен албумин, са постигнали по-високи резултати в топенето на подкожните мазнини, отколкото третата група, приемаща обикновен протеин.

Интересното е, че общият прием на храна, измерени през 10-седмичното  проучване е бил по-нисък  в групата приемаща  суроватъчен протеин, в сравнение с тази приемаща  яйчен албумин , и третата приемаща обикновен протеин. По-важното е, че участниците  приемали  суроватъчен протеин са имали по-висока степен на  окисление на мазнините, отколкото участниците, приемали яйчен албумин.

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: