Суроватъчният  протеин спомага за загубата на излишните телесни мазнини

Суроватъчният  протеин, под формата на хранителни  добавки, консумирани в един шейк или смесен  с други храни, е чудесен начин за намаляване на апетита и намаляване на мазнините в областта на краката и корема. Хранителните добавки със суроватъчен протеин,  са страхотни  бойци срещу излишните мазнини, тъй като  са с високо съдържание на аминокиселини с  разклонена верига (BCCA). Черният дроб  превръща аминокиселините в кръвна  захар, което не позволява да чувствате  глад, и Ви кара да се чувствате сити. Суроватъчния протеин действа като малки хапчета кръвна захар, с удължено  време на освобождаване, които предотвратяват преяждането по време , и между основните хранения.

Суроватъчният протеин е богат на аминокиселините ВСАА

В доза от 100 грама суроватъчен протеин,  се съдържат  около 24 грама ВСАА, които са свързани с подобряване на регулацията на кръвната захар и чувството на ситост. Високото съдържание на BCAA в  суроватъчния  протеин, го прави превъзходно средство  за загуба на мазнини, в сравнение с другите видове  протеини, като пилешко или говеждо месо.

Редица проведени изследвания в областта на храните, доказват  че суроватъчния  протеин може да помогне за намаляване на коремните  мазнини много повече,  в сравнение с другите източници на протеини. Суроватъчния протеин, също така спомага за  увеличаването на  потока на кръв към мускулите, което понижава кръвното налягане. Някои хора с умерена хипертония, могат да си помогнат и  да понижат  кръвното си  налягане, чрез консумацията  на суроватъчен протеин, без да  вземат лекарства.

Суроватъчния протеин и мускулите

Суроватъчен протеин е чудесен начин за увеличаване на притока на кръв  към мускулите, по време на интензивна тренировка. Оказва се, че със  суроватъчния  протеин, Вие всъщност получавате 2 ползи в 1 продукт. От една страна, суроватъчния протеин  е един изключително богат източник на аминокиселини с разклонена верига, а в същото време спомага за разширяването на   кръвоносните съдове, така че аминокиселините  да се усвоят напълно от  мускулите.

Суроватъчния  протеин модулира редица хормони, които са благоприятни за загубата  на тегло. Суроватъчния  протеин стимулира  различни химикали в червата, които намаляват глада и насърчават  чувството  на ситост. Суроватъчния протеин също така включва различни химични пътища в мускулите, които засилват  синтеза на протеини. Повечето хора губят мускулна маса,заедно със загубата на телесните мазнини, а  суроватъчния  протеин предотвратява това.

Суроватъчен протеин може да бъде идеалната  добавка за загуба на мазнини по време на диета , като същевременно спомага за  запазването на  чистата  мускулна маса. Тъй като суроватъчния протеин е сравнително плътна и засищаща храна, която се отличава със  ниско съдържание на калории (~ 4 ккал / грам), приемът му  е ефективен начин  за насърчаване на растежа  на мускулите, като в същото време спомагащ за  намаляване на размера на мастните клетки. Суроватъчния протеин, също така  намалява значително мазнините в областта на корема и краката, в сравнение с други протеини.

Суроватъчен протеин не е магически куршум, който причинява мигновенна  загуба на тегло. Намалява апетита, увеличава чувството на ситост и спомага за поддържане на мускулнана  маса по време на диета. Суроватъчния протеин  е важен и ефикасен компонент за всяка  програма за отслабване.

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: