Може да се каже, че всеки бодибилдър, който тренира усилено във фитнес залата, от всички части на своето тяло, обръща най – голямо внимание на своите ръце. Това е така, защото мускулестите, добре оформени ръце, винаги будят възхищение и завист. Всъщност не е необходимо да прекарвате 2/3 от времето си в залата, изпълнявайки упражнения за бицепс и трицепс….дори смеем да твърдим, че 98% от бодибилдърите които изпитват затруднения в постигане на мускулен растеж на ръцете, не успяват именно защото претренират тези мускули.

Също така,  интересен факт е, че много хора, които нямат успех в увеличаване на размера на ръцете си,са съветвани от своите  от лични треньори да  удвоят  или дори утроят   обема на тренировките си за ръцете. Тези хора в крайна сметка често остават разочаровани от липсата на резултати, въпреки положените усилия. Защо е така? Причината е, че биохимичните ресурси, които  нашите тела  използват за изграждане на мускули, са строго ограничени и всеки допълнителен обем тренировка над тази граница,  само ограничава напредъка Ви.

Ключът към изграждането на големи мускулести ръце,  е високата интензивност на тренировките, комбинирани с подходящи периоди за възстановяване, които дават достатъчно време на тялото Ви,  да произвежда мускули. Имайте предвид, че освен ако не използвате някакви стимуланти, можете да тренирате интензивно, или можете да тренирате дълго, но не можете да направите и двете. Тялото не е естествено оборудвано,  за попълване на всички биохимични ресурси, необходими за изграждането на мускулите по време на и след дълги интензивни тренировки.

Вашата цел, когато отидете във фитнес залата,  трябва да бъде да  стимулирате  растежа на мускулите си, а не  да видите колко много напрежение, тялото Ви може да понесе. Ако искате да видите съществен напредък тогава ще трябва  да тренирате интензивно, за точен период от време, необходим  за да се стимулира растежа на мускулите и след това да спрете. Това не трябва да отнеме повече от 20 минути обикновено.Едно важно нещо, което  хората забравят е, че мускулите на ръцете  са засегнати много, по непряк начин, когато тренирате други мускулни групи.

За да добиете ръце като от фитнес списание,  трябва да се запознаете с  анатомията  на горната част на ръцете си, и да научите как точно да  ги експлоатирате за да пораснат. Трицепсовите мускули се намират отзад на горната част на ръцете. Под „трицепс“ разбираме три индивидуални глави свързани в една мускулна група: междинна глава, странична глава, и дълга глава.

За  големи трицепси, ключът  са упражненията от лег.
Вариантите за упражнения от лег включват традиционното избутване от лег с вариации с тесен захват, а също така и упражненията с дъмбели. Всички те разгорещяват  трицепса. Като включите и високоинтензивна „Френска преса“ на пейка или под наклон и пътят към  оформяне на големи трицепси е начертан!Пробвайте упражнения с дъмбел над глава за да натоварите и дългата глава на трицепса

Големи, комплексни упражнения са критични за изграждането на маса, но ако искате максимално развитие на дългата глава, ще трябва да включите и упражнения над глава за трицепс.Като изпъвате рамото, вие ефективно разтягате дългата глава на трицепса. Може да използвате  упражнението   разгъване с  дъмбел или с въже на гладиатор.

Бицепсовите мускули се намират отпред на горната част на ръцете. Представляват двете пресичащи се мускулни глави от които се състои: къса и дълга глава.  Как да ги натоварим за максимален растеж? Всяко упражнение, при което лакътя е малко зад тялото налага голямо напрежение на дългата глава на бицепса. Всяко упражнение пред тялото налага напрежение на късата глава.И накрая, всяко упражнение, при което китките са настрани и бицепса е в неизгодно положение, стресира най-много брахиалния мускул.За пропорционалното развитие на бицепсите, ще трябва да тренирате всеки  един мускул.

Ако искате наистина огромни ръце, трябва да работите на максимум при всяка тренировка. Това означава, че за трицепс вашите  тренировки трябва да започват с тежки упражнения като лег с тесен захват или кофички.За бицепс трябва да направите същото: започнете с упражнението при което можете да вдигнете най-голяма тежест, като след това преминете към изолиращи упражнения. При тренировките за ръце важи същото правило както при другите групи мускули - ако направите  серия за трицепс, това намаля ефективността на бицепсите и това най-вероятно ще спре растежа им. Запомнете обаче, че не е задължително да тренирате бицепсите и трицепсите в един и същи ден, но ако все пак  правите, изпълнете   първо упражненията за трицепс, а след това тези за бицепс.

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: