В момента има стотици различни хранителни добавки, така че не е чудно, че някои хора могат да намерят за объркващо коя хранителна добавка да си закупят. Обикновено има само една или две добавки, които се открояват пред останалите.

Отделяйки време за да научите повече за всяка добавка и какъв ефект дава всяка една от тях, вие ще бъдете в състояние да направите по-продуктивна диета, която ще ви даде най-добри резултати.

Една от най-популярните добавки, които се използват днес е креатин, по-долу ние ще изброим и обсъдим най-важните причини, поради които трябва да обмислите възможността за използване на креатин.

Тренировка с по-добра интензивност ще доведе до по-голям мускулен растеж

Една страхотна причина да се използва креатин е, че ще се подобри цялостната ви интензивност, когато сте в салона за тренировка, което от своя страна ще доведе до по-добър мускулен растеж.

Креатин ще позволи на мускулите ви да продължи през тези умствени и физически бариери, с които се сблъсквате по време на тренировка. В момента, когато се борите за последните ви повторения, креатинът ще ви помогне с този малък тласък, за да получите чрез тях повече интензивност.

Моля, не забравяйте, че дори и с помощта на креатин, все още ще трябва да се тренира толкова силно и тежко, както обикновено.

За тези от вас, които се борят с голям обем тренировка, креатинът може да бъде чудесно допълнение за помощ и съдействие с такава тренировка.

По-добри спортни постижения може да се постигнат чрез по-добра мускулна контракция

Ако учавствате в спортове, които са свързани с много тичане ( HIIT, футбол), креатин ще бъде идеалната добавка, която може да стане част от вашата диета. Извършването на тези дейности, ще изисква висока степен на зависимост от вашата CP-ATP система, така, че когато предоставим на тялото ви достатъчно креатин фосфат определено ще гарантира, че няма да уморите краката си твърде бързо.

ATP-PC система (Фосфогенна система): ATP-PC системата се използва за много кратък период от време, обикновено до 10 секунди. Системата не се нуждае от кислород, нито пък произвежда млечна киселина, ако няма кислород. Това е система, която се използва, когато се извършват мощни движения за кратък период от време като: 100 метра спринт, пауър лифтинг или голф суинг.

Мислете за това като ръгби играч, който взема креатин, не само ще бъде в състояние да издържа по-дълго с всяка игра, но той ще бъде в състояние да рита по-силно и да тича по-дълго по време на играта.

По-бърз ATP ре-синтез означава по-чести тренировки

Друго предимство, е че креатинът дава възможност да тренирате в повече интервали, които ще доведат до по-добър и по-бърз растеж на мускулите.

Да бъдете в състояние да тренирате по-често ще означава, че ще имате по-добри резултати по отношение на мускулите ви, ще растат и с по-добра скорост, осигурявайки им възможност за достатъчна почивка. Тъй като креатинът помага с времето за възстановяване, това ще означава, че ще бъдете в състояние да се упражнявате по-често, отколкото преди, което води до по-добри печалби.

Какво означава това за вас? Е, ако сте от тези хора, които биха предпочели да тренират по-често, креатина ще ви помогне в това отношение. Креатинът ще ви позволи да се намали времето за почивка.

По-добро мускулно напомпване генерира по-високи нива на гликоген

Чрез креатин, тялото ви ще произведе по-високи нива на гликоген, което в резултат ще доведе до по-голямо и по-добро напомпване на мускулите. Мускулното напомпване няма наистина да помогне по физиологично отношение на мускулния растеж, но ще помогне много с подобрената мотивация.

Ние всички знаем, че психиката е много мощно нещо. Ако можете да поддържате високи нива на мотивация, вие ще откриете че вашите тренировки са по-интензивни. Креатинът създава по-високи нива на задържане на вода в организма, което означава, че усещането за мощно мускулно напомпване ще се усеща по-често.

Финални думи

Надявамe се, че от тази статия стана ясно, че креатин е хранителна добавка, от която повечето хора могат и трябва да се възползват. Имате предвид, че това е една от най-евтините добавки, която може да се купи.

Когато решите да започнете да използвате креатин, просто имайте предвид важността на зареждащата начална фаза, тъй като това е най-критичният етап за да се заредят добре мускулите ви от самото начало. Това ще ви позволи да получите по-големи ползи от приема на креатин, което от своя страна ще спомогне за по-добри резултати.

Етикети: креатин, хранителни добавки, креатин ефект Последна промяна: 10.10.2012

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: