Напоследък в интернет пространството, често може да срещнете  тренировка , наречен ’’хаос и болка’’. Много хора са чували за този стил на трениране, но повечето от тях  наистина не  знаят за какво става дума. И има основателна причина за това.’’ Хаос и болка’’ не е наистина тренировъчен метод, тъй като това е всъщност начин на живот. При този стил тренировка се изпълняват преди  всичко  100% тежки упражнения , с постоянно повдигане на тонове  тежести. Бодибилдърите използващи този тренировъчен метод,  правят  неща, които повечето хора не биха направили.

Методологията  на тренировката ,’’ Хаос и болка’’, е да тренирате тежко и трудно през цялото време. Трябва да се придържате  към тежки упражнения комбинирани 3 дни в седмицата. Това е най-простият начин да се структурира една програма ‘’ Хаос и болка’’: Изберете   клекове, преси и  разтегателни упражнения, и ги изпълнявайте   три дни в седмицата. Можете да правите същите упражнения всеки път, но ние  Ви  предлагаме да добавяте  нещо по-различно  всяка тренировка.

Правете малко повторения. Броя на повторенията за тази програма варират  - може да са  15 единични повторения, 12  сета с по 2  две повторения, или 10 сета от по 3 повторения. Трябва да разберете кой модел  работи най-добре за вас, но ние Ви препоръчваме 10 сета от по 3 повторения.Ето един пример за тренировка, която бихте могли да направите по време на програмата ‘’ хаос и болка’’: Клякания -  10 серии от 3 повторения, преси -  15 единични повторения, а след това  едностранно гребане - 10 сета  от по 3 повторения.

Имате право да правите каквото пожелаете  по време на тази програма. Използвайте  тежести около 90% от вашият максимум. Това е може да се каже една забавна програма, тъй като може да варирате и променяте  вашите тренировки и да  правя каквото си искате  всеки един ден.

Може да изпълнявате тренировката ‘’Хаос и болка’’ със свой собствен стил. Изберете любимите си упражнения, но се съсредоточи върху тежки и сложни такива. Тази програма е подходяща  за начинаещи, но ще трябва първо да позволите  на тялото си да се адаптира, като може да започнете  с два натоварени  дни и един лек ден всяка седмица. Тогава, след като тялото Ви е свикнало с натоварването,  можете да  добавяте упражнения, докато  останете  доволни.

Хаос и болка е доста стара тренировка, към която са се придържали световно известни културисти. Ако се придържате към методиката на тази тренировка, която Ви разкрихме по – горе, ние Ви гарантираме, че ще трупате мускули.Много хора биха искали да видят образец на тази програма, което обаче  е трудно да се направи, тъй като програмата се променя непрекъснато.

Ето един примерен седмичен тренировъчен план, който може да съставите:

Понеделник:

Частични кляканиs - 15 единични повторения

Преси с ръце зад врата – 10 сета от по 3 повторения

Гребане напред – 10 сета от по 3 повторения

Вторник:

Почивка, или упражнения за коремните мускули

Сряда:

Клякания напред  - 10 сета от по  3 повторения

Изтласкване на щанга от лег с тесен хват – 15 единични повторения

Изхвърляния с една ръка – 12 сета с по 2 повторения

Четвъртък:

Почивка, или упражнения за коремните мускули

Петък:

Паралелни клякания  - 15 единични повторения

Военни преси от седеж  - 10 сета  от  по 3 повторения

Пауър клийн упражнение  - 15 единични упражнения

Това е само един пример за един от начините да си  създадете  Хаос и болка тренировка. Най-добрият начин да го създаде за себе си е да си  направите  списък на любимите си комбинирани упражнения. След това изберете по едно  от всеки тип  на тренировка и  ги изпълнявайте  или с единични, двойни или тройни серии. Естествено, ще трябва да спазвате и някои почивки – най – добре 45 до 60 секундни почивки между сериите.

 

Коментари

Коментирай

Отговори

* Име:
* е-мейл: (Не се публикува)
   Уебсайт: (добавете http://)
* Коментар:
Код: